joi, 9 mai 2013

Pensiunea Teleptean – oaza de liniste din inima Maramuresului


Traditie, peisaje montane, cultura, sporturi extreme – toate sunt ingrediente esentiale pentru o vacanta de vis. Maramuresul este locul in care salbaticia naturii se impleteste armonios cu asezarile umane, creand o atmosfera calda, primitoare, pentru toti cei care ii viziteaza tinutul.   Cele peste 30 de zone naturale protejate, ne invita sa ne amintim de legatura stransa pe care o avem cu natura. Indiferent de anotimp, vaile, padurile, munitii, apele limpezi, isi pastreaza frumusetea si magia. Daca va doriti sa porniti in decoperirea comorilor Maramusesului, drumul mostenirii maramuresene reprezinta traseul ideal pentru aceasta aventura.
Drumul mostenirii maramuresene este primul traseu de tip drum verde din nordul tarii, realizat cu scopul de a oferi o alternativa generatoare de venit pentru locuitorii comunitatilor din zonele protejate din Muntii Gutai. Drumul are o lungime de 88 km, din care 48 km reprezinta trasee montane omologate si acopera 7 sate reprezentative pentru cultura maramureseana : Ocna Sugatag, Budesti, Breb, Harnicesti, Desesti si Mara. Oferta turistica abunda in servicii : de la excursii, la tratamente prin terapii alternative. Maramuresul isi intampina vizitatorii cu ospitalitate.
Pensiunea Teleptean este alegerea perfecta pentru o vacanta in stil autentic maramuresean. Situata la iesirea din satul Ocna Sugatag, aproape de statiunea balneara si la 20 km distanta de partiile de ski din Cavnic, Pensiunea Teleptean va ofera 31 de locuri de cazare, la standarde de trei margarete. Pentru cei care isi doresc sa beneficieze de factorii naturali, Pensiunea Teleptean le recomanda tratamente de medicina
alternativa precum apele minerale cloruro-sodice concentrate, fitoterapia, reflexoterapia si masajele cu creme din productie proprie, ce contin 36 de plante. Pentru impatimitii sporturilor de iarna, localitatea Cavnic, aflata la 20 de km distanta de Pensiunea Teleptean, reprezinta atractia principala. Partiile de aici, pornesc de la altitudinea de 950 m si ajung pana la 1260 m, cu o inclinare medie de 20%. In sezonul de ski, Pensiunea Teleptean asigura transportul si serviciile de catering la partiile din Cavnic. Daca sunteti in cautarea adrenalinei data de sporturile extreme, Maramuresul este inca o data destinatia perfecta pentru dumneavoastra. Alpinismul pe stanci sau pe gheata, motocross-ul, paraplanorul, canoe, kayak sunt doar cateva dintre posibilitatile de aventura pe care le gasiti alegand sa va petreceti vacanta la Pensiunea Teleptean.
Cazarea in pensiune se poate face in oricare dintre cele 3 apartamente sau cele 9 camere duble, turistii beneficiind de cablu TV si internet. Salonul, cu o capacitate de 60 de locuri, impreuna cu barul, care detine 20 de locuri, pot fi locatii excelente pentru aniversari. Pensiunea are in dotare o sala special amenajata pentru sedinte, jocuri sau vizionari de filme si pune la dispozitia oaspetilor sai, excursii cu microbuzul la principalele obiective turistice : Padurea Craiasa – rezervatie forestiera, Baile vechi – centru balnear, Taul fara fund – cel mai adanc lac antroposalin din zona, Budesti Josani – biserica de lemn atestata in anul 1643, care pastreaza camasa din zale a lui Pintea Viteazul. Pentru cei care vor sa-si prelungeasca sejurul, pensiunea ofera discounturi negociabile.

Alegand sa vizitati Maramuresul, contribuiti la conservarea biodiversitatii si investiti in dezvoltarea durabila a comunitatilor din ariile protejate.
Pensiunea Teleptean, membra ANTREC (Asociatia Nationala de Tursim Rural, Ecologic si Cultural) va asteapta cu servicii impecabile, in magicul tinut al Maramuresului. Accesati link-ul pentru mai multe detalii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu